Ocelová vrata

Součástí nabídky firmy MONTKOV je též výroba ocelových dvoukřídlých vrat s otočnými křídly. V nabídce jsou celokovová ocelová vrata ve 2 základních typových řadách. Jednodušší provedení je založeno na nosném rámu svařeném z uzavřených profilů (Jäkl), který je jednostranně nebo oboustranně opláštěn – vrata typu VOTO. Tato vrata jsou určena zejména pro hospodářské objekty, kde nejsou požadovány deklarované tepelně-izolační vlastnosti.

Propracovanější provedení je založeno na systémových profilech JANISOL s dělenými tepelnými mosty ze kterých jsou zhotovena jak vratová křídla, tak i obvodový rám. Pro tato vrata typu JOTO je stanovena hodnota součinitele prostupu tepla UW = 1,4 W/(m2K) a to pro provedení s integrovanými jednokřídlými dveřmi.

Ocelová vrata VOTO

  • Typ VOTO A1a – ocelová vrata s  plnými vratovými křídly, opláštěná jednostranně, oboustranně nebo oboustranně s vloženou izolační výplní
  • Typ VOTO A2a – ocelová vrata s prosvětlenými vratovými křídly, opláštěná oboustranně nebo oboustranně s vloženou izolační výplní.

Ocelová vrata JOTO

  • Typ JOTO.z – ocelová vrata s plnými vratovými křídly, opláštěná oboustranně hladkou výplní s vloženým izolačním materiálem, se zdvojeným profilovým těsněním osazeným v křídlech i v obvodovém rámu, s profilovou prahovou lištou která rovněž obsahuje vložené profilové těsnění.

Specifikace

Vrata se obvykle vyrábějí s plnými křídly, je však možné dodat i s prosvětlenými křídly. Prosvětlení vratových křídel je s ohledem na bezpečnost zhotoveno zpravidla z dutinkového polykarbonátu nebo podobného materiálu tak aby při kontaktu s výplní nedošlo ke zranění osob. Zároveň je možné dodat vrata s integrovanými dveřmi pro průchod pěších osob. Ovládání vratových křídel je manuální, pasivní křídlo je zajištěno rozvorovým mechanismem. Při provozu a ovládání vrat je kladen důraz na kvalitní zpracování, dlouhodobou funkčnost a zejména na bezpečnost provozu.

V případě použití vrat pro venkovní účely, tj. umístění vrat do pláště budovy jsou vratová křídla u vrat VOTO zajištěna třmenovým závěsem s bezpečnostní maticí, u vrat JOTO je ke spodnímu závěsu přišroubována bezpečnostní pojistka. Tyto úpravy vrat slouží jako zábrana proti nechtěnému vysazení vratového křídla (např. vlivem nárazu spodní části křídla na předmět nacházející se v blízkosti vrat nebo v zimě vlivem nárazu na namrzlý sníh či led).

Ocelová vrata se vyrábějí obvykle v rozměrech 2500 x 2500 mm až 4000 x 4000 mm, ve většině případů dle požadavku zákazníka.

Podle charakteru objektu a způsobu ukotvení obvodového rámu je rám řešen pro zapuštění do zdi nebo pro osazení na roh zdi. U vrat VOTO s izolační výplní je obvodový rám vybaven drážkou pro osazení profilového těsnění které utěsní spáru mezi rámem a vratovým křídlem. Tepelně-izolační parametry nejsou s ohledem na konstrukci vrat VOTO deklarovány.

U vrat JOTO je standardně zdvojené profilové těsnění mezi vratovými křídly a rámem i mezi křídly navzájem. Tepelně-izolační parametry jsou stanoveny zkouškou ve zkušební laboratoři a na základě zkušebního protokolu je lze pro dané provedení deklarovat.

V případě požadavku vyrábíme téžocelová vratas integrovanými jednokřídlými dveřmi, vrata s prosvětlenými křídly, vrata s nadsvětlíky nebo s dělenými vrchními panely atd.

Ocelová vrata typu VOTO i JOTO vrata jsou bez požární odolnosti.

Ceny ocelových vrat se stanovují formou cenové nabídky dle dílčího technického řešení. Pro základní orientaci je uveden ceník ocelových vrat vybraných rozměrů.

Fotogalerie

Kontaktujte nás

Osobní údaje poskytnuté v kontaktním formuláři jsou určeny výhradně pro potřebu zpracování zaslaného požadavku a pro účely vyřízení případné objednávky produktů a služeb společnosti MONTKOV. V této souvislosti jsem informován (a) o tom, že mám právo na informaci, k jakému účelu a jakým způsobem jsou tyto informace zpracovány. Pokud zjistím nebo se domnívám, že správce provádí zpracování mých osobních údajů, v rozporu s ochranou mého soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem, mohu požadovat o provedení opravy, doplnění nebo odstranění osobních údajů. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete zde.

Google reCAPTCHA: Neplatný klíč webu.

Ocelová vrata